Follow
Bojan Matijević
Bojan Matijević
profesor visoke škole, Veleučilište u Karlovcu
Verified email at vuka.hr
Title
Cited by
Cited by
Year
The influence of lactulose on growth and survival of probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in …
B Matijević, R Božanić, L Tratnik
352009
Impact of enzymatic hydrolyzed lactose on fermentation and growth of probiotic bacteria in whey
B Matijević, K Lisak, R Božanić, L Tratnik
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 61 (2 …, 2011
302011
Primjena spektroskopskih tehnika i kemometrijskih metoda u tehnologiji mlijeka
B Matijević, M Blažić
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 58 (2 …, 2008
202008
Utjecaj koncentrata proteina sirutke na rast i preživljavanje probiotičkih bakterija u sirutki
B Matijević, R Božanić, L Tratnik, I Jeličić
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 58 (3 …, 2008
182008
Sirarstvo u teoriji i praksi
B Matijević
Veleučilište, 2015
132015
Utjecaj različitih početnih koncentracija probiotičkih bakterija na fermentaciju slatke sirutke.
B Matijević, K Lisak, R Božanić, L Tratnik
Mljekarstvo/Dairy 58 (4), 2008
122008
The influence of whey protein concentrate on growth and survival of probiotic bacteria in whey
B Matijević, R Božanić, L Tratnik, I Jeličić
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 58 (3 …, 2008
72008
The cheese consuming culture in Central Croatia and Southeastern Slovenia.
B Matijević, M Demin, T Krcivoj, J Podgoršek, M Kogovšek, V Maksimovič, ...
62015
Rast bakterija ABT-5 kulture u sirutki obogaćenoj koncentratom proteina sirutke
B Matijević, R Božanić, L Tratnik
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 60 (3 …, 2010
62010
Značaj pravilne prehrane za očuvanje zdravlja sportaša i rekreativaca, 6
B Matijević, A Ćutić
Međunarodni stručno-znanstveni skup, zaštita na radu i zaštita zdravlja …, 2016
52016
Dodaci u proizvodnji sira i njihov značaj
B Matijević
U Sirarstvo u teoriji i praksi, str, 103-104, 2015
52015
Izbor bakterijske kulture za proizvodnju probiotičkog tekućeg fermentiranog mlijeka
B Matijević, R Božanić, I Drgalić, Z Herceg
36. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, 47-48, 2004
52004
Mogućnosti iskorištavanja i upotrebe sirutke
B Matijević
1. međunarodna konferencija “Cjeloviti pristup okolišu”= 1st International …, 2018
42018
Brewery effluents-waste or raw material?
G Šarić, B Matijević, M Blažić, S Zavadlav, J Halambek
42018
Prehrambene navike studenata–osvrt na light proizvode
M Mabić, B Matijević
2nd International Conference „Vallis Aurea, 745-751, 2010
32010
The influence of the different initial probiotic bacteria concentration on sweet whey fermentation
B Matijević, K Lisak, R Božanić, L Tratnik
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 58 (4 …, 2008
32008
The use of spectroscopic techniques and chemometric methods in milk technology
B Matijević, M Blažić
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 58 (2 …, 2008
32008
Uzroci nastajanja mliječnog taloga na stijenkama izmjenjivača topline pri toplinskoj obradi mlijeka
B Matijević, J Čulig
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 56 (1), 21-34, 2006
32006
Sir kroz povijest
B Matijević
Sirarstvo u teoriji i praksi, Veleučilište u Karlovcu, Karlovac, Hrvatska, 11-28, 2015
22015
Utjecaj dodatka probiotičkih kultura na svojstva polutvrdog ovčjeg sira.
M Blažić, B Kos, CA Zalazar, S Bernal, C Meinardi, B Matijević
Mljekarstvo/Dairy 61 (4), 2011
22011
The system can't perform the operation now. Try again later.
Articles 1–20