The influence of lactulose on growth and survival of probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in … B Matijević, R Božanić, L Tratnik | 35 | 2009 |
Impact of enzymatic hydrolyzed lactose on fermentation and growth of probiotic bacteria in whey B Matijević, K Lisak, R Božanić, L Tratnik Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 61 (2 …, 2011 | 30 | 2011 |
Primjena spektroskopskih tehnika i kemometrijskih metoda u tehnologiji mlijeka B Matijević, M Blažić Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 58 (2 …, 2008 | 20 | 2008 |
Utjecaj koncentrata proteina sirutke na rast i preživljavanje probiotičkih bakterija u sirutki B Matijević, R Božanić, L Tratnik, I Jeličić Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 58 (3 …, 2008 | 18 | 2008 |
Sirarstvo u teoriji i praksi B Matijević Veleučilište, 2015 | 13 | 2015 |
Utjecaj različitih početnih koncentracija probiotičkih bakterija na fermentaciju slatke sirutke. B Matijević, K Lisak, R Božanić, L Tratnik Mljekarstvo/Dairy 58 (4), 2008 | 12 | 2008 |
The influence of whey protein concentrate on growth and survival of probiotic bacteria in whey B Matijević, R Božanić, L Tratnik, I Jeličić Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 58 (3 …, 2008 | 7 | 2008 |
The cheese consuming culture in Central Croatia and Southeastern Slovenia. B Matijević, M Demin, T Krcivoj, J Podgoršek, M Kogovšek, V Maksimovič, ... | 6 | 2015 |
Rast bakterija ABT-5 kulture u sirutki obogaćenoj koncentratom proteina sirutke B Matijević, R Božanić, L Tratnik Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 60 (3 …, 2010 | 6 | 2010 |
Značaj pravilne prehrane za očuvanje zdravlja sportaša i rekreativaca, 6 B Matijević, A Ćutić Međunarodni stručno-znanstveni skup, zaštita na radu i zaštita zdravlja …, 2016 | 5 | 2016 |
Dodaci u proizvodnji sira i njihov značaj B Matijević U Sirarstvo u teoriji i praksi, str, 103-104, 2015 | 5 | 2015 |
Izbor bakterijske kulture za proizvodnju probiotičkog tekućeg fermentiranog mlijeka B Matijević, R Božanić, I Drgalić, Z Herceg 36. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, 47-48, 2004 | 5 | 2004 |
Mogućnosti iskorištavanja i upotrebe sirutke B Matijević 1. međunarodna konferencija “Cjeloviti pristup okolišu”= 1st International …, 2018 | 4 | 2018 |
Brewery effluents-waste or raw material? G Šarić, B Matijević, M Blažić, S Zavadlav, J Halambek | 4 | 2018 |
Prehrambene navike studenata–osvrt na light proizvode M Mabić, B Matijević 2nd International Conference „Vallis Aurea, 745-751, 2010 | 3 | 2010 |
The influence of the different initial probiotic bacteria concentration on sweet whey fermentation B Matijević, K Lisak, R Božanić, L Tratnik Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 58 (4 …, 2008 | 3 | 2008 |
The use of spectroscopic techniques and chemometric methods in milk technology B Matijević, M Blažić Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 58 (2 …, 2008 | 3 | 2008 |
Uzroci nastajanja mliječnog taloga na stijenkama izmjenjivača topline pri toplinskoj obradi mlijeka B Matijević, J Čulig Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 56 (1), 21-34, 2006 | 3 | 2006 |
Sir kroz povijest B Matijević Sirarstvo u teoriji i praksi, Veleučilište u Karlovcu, Karlovac, Hrvatska, 11-28, 2015 | 2 | 2015 |
Utjecaj dodatka probiotičkih kultura na svojstva polutvrdog ovčjeg sira. M Blažić, B Kos, CA Zalazar, S Bernal, C Meinardi, B Matijević Mljekarstvo/Dairy 61 (4), 2011 | 2 | 2011 |