Prati
Ante Rako
Ante Rako
viši stručni suradnik, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split
Potvrđena adresa e-pošte na krs.hr - Početna stranica
Naslov
Citirano
Citirano
Godina
Značaj tradicijskih sireva s posebnim osvrtom na Lećevački sir
S Matutinović, A Rako, S Kalit, J Havranek
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 57 (1), 49-65, 2007
192007
Nutritional characteristics of Croatian whey cheese (Bračka skuta) produced in different stages of lactation
A Rako, MT Kalit, S Kalit, B Soldo, I Ljubenkov
LWT 96, 657-662, 2018
162018
Biochemical changes during ripening of cheeses in an animal skin
M Tudor Kalit, T Lojbl, A Rako, I Gün, S Kalit
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 70 (4 …, 2020
152020
Do consumers from Međimurje region recognize their autochthonous Turoš cheese?
K Valkaj, M Cerjak, S Kalit, A Rako, W L Wendorff
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 63 (4 …, 2013
142013
Contribution of salt content to the ripening process of Croatian hard sheep milk cheese (Brač cheese)
A Rako, MT Kalit, Z Rako, Š Zamberlin, S Kalit
LWT 162, 113506, 2022
102022
Effect of composition and proteolysis on textural characteristics of Croatian cheese ripen in a lamb skin sack (Sir iz mišine)
A Rako, M Tudor Kalit, Z Rako, D Petrović, S Kalit
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 69 (1), 21-29, 2019
102019
The influence of Milk standardization on chemical composition, fat and protein recovery, yield and sensory properties of Croatian PGI Lički Škripavac cheese
S Kalit, M Tudor Kalit, I Dolenčić Špehar, K Salajpal, D Samaržija, ...
Foods 10 (4), 690, 2021
72021
Lecevacki cheese
S Matutinovic, A Rako, S Kalit, J Havranek
Mljekarstvo 57 (1), 49-65, 2007
7*2007
Effect of sheep’s milk composition on strength and syneresis of rennet-Induced milk gel during lactation
S Rako, Ante, Tudor Kalit, Milna, Kalit
Food Technology and Biotechnology 57 (3), 426-433, 2019
42019
Suitability of the infrared spectroscopy and the rheological method for distinguishing traditional cheese from industrial Turoš cheese
K Valkaj, B Zimmermann, S Kalit, A Rako, G Baranović
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 64 (2 …, 2014
32014
The influence of ripening of semi-hard goat cheese in oil on its physicochemical composition and sensory properties
S Levak, S Kalit, ID Špehar, B Radeljević, A Rako, MT Kalit
Journal of dairy science 106 (12), 8493-8503, 2023
22023
Hranjiva vrijednost i potrošačka prihvatljivosti bračke skute
A Rako, S Kalit, M Tudor Kalit
Zbornik radova. 51st Croatian and 11 th International Symposium on …, 2016
22016
Tradicijski sirevi od mlijeka dalmatinske pramenke
A Rako
Zbornik radova sa stručno znanstvenog skupa: Gospodarske mogućnosti Zagore i …, 2015
12015
Sustavi animalne proizvodnje u mediteranskoj Hrvatskoj
B Mioč, A Ivanković, A Rako, V Pavić
Zbornik radova sa znanstvenog skupa: Šumarstvo i poljoprivreda hrvatskog …, 2011
12011
Vinegar-Preserved Sea Fennel: Chemistry, Color, Texture, Aroma, and Taste
S Radman, P Brzović, M Radunić, A Rako, M Šarolić, T Ninčević Runjić, ...
Foods 12 (20), 3812, 2023
2023
Sensory Profile of Semi-Hard Goat Cheese Preserved in Oil for Different Lengths of Time
S Levak, I Kos, S Kalit, I Dolenčić Špehar, D Bendelja Ljoljić, A Rako, ...
Sustainability 15 (20), 14797, 2023
2023
Elena Ferrante–Genijalna prijateljica Genijalan prikaz fragilnog odnosa
A Rako
Služba Božja: liturgijsko-pastoralna revija 61 (3), 408-414, 2021
2021
Biokemijske promjene tijekom zrenja sireva u životinjskoj koži
M Tudor Kalit, T Lojbl, A Rako, I Gün, S Kalit
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 70 (4 …, 2020
2020
Utjecaj sastava ovčjeg mlijeka tijekom laktacije na čvrstoću i sinerezu sirnog gruša
A Rako, M Tudor Kalit, S Kalit
Food Technology and Biotechnology 57 (3), 426-433, 2019
2019
Whey management on family farm.
MT Kalit, D Tešinski, V Jurišić, A Rako, S Kalit
2019
Sustav trenutno ne može provesti ovu radnju. Pokušajte ponovo kasnije.
Članci 1–20