Prati
Sonja Bijeljac
Sonja Bijeljac
University of Sarajevo, Faculty of Agriculture and Food Sciences
Potvrđena adresa e-pošte na ppf.unsa.ba - Početna stranica
Naslov
Citirano
Citirano
Godina
Autohtoni mliječni proizvodi sa osnovama sirarstva
S Bijeljac, Z Sarić
Poljoprivredni fakultet, 2005
352005
Autohtoni sirevi Bosne i Hercegovine
Z Sarić, S Bijeljac
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 53 (2 …, 2003
192003
Autohtono sirarstvo u Bosni i Hercegovini-istorijski aspekt
Z Sarić, S Bijeljac, T Dizdarević
Biotehnologija u stočarstvu 24, 89-96, 2008
82008
Standardizacija mlijeka u proizvodnji sira
N Dozet, M Stanišić, S Bijeljac
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 28 (7 …, 1978
81978
Studies on quality of milk in various regions of production.
N Dozet, M Stanisic, S Bijeljac
81977
Komparacija osnovnih kvalitativnih parametara ovčje stelje proizvedene u industrijskim uslovima i zanatskoj proizvodnji
A Ganić, A Smajić, S Bijeljac, N Brdarić, L Zahirović, L Jesenković, ...
Proceedings of the 20th Scientific-Professional Conference of Agriculture …, 2009
72009
Mogućnost iskorištavanja mlijeka na brdsko-planinskom području Hercegovine
N Dozet, M Stanišić, S Bijeljac, N Medan
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 30 (3), 67-72, 1980
71980
Autochthonous cheeses of Bosnia and Herzegovina
Z Sarić, S Bijeljac
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 53 (2 …, 2003
62003
Ispitivanje tehnologije bijelog sira-tipa travničkog
N Dozet, M Stanišić, S Bijeljac, M Perović
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 33 (5 …, 1983
51983
Ispitivanje hranidbene vrijednosti pasteriziranog i kratkotrajno steriliziranog mlijeka
N Dozet, M Stanišić, S Bijeljac
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 29 (5 …, 1979
41979
Utjecaj kravljeg i ovčjeg mlijeka na kvalitetu sira
N Dozet, M Stanišić, S Bijeljac
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 29 (4), 87-95, 1979
41979
Komparativna ispitivanja novih tehnoloških postupaka u proizvodnji bijelih salamurnih sireva
N Dozet, M Stanišić, S Bijeljac
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 28 (4), 78-86, 1978
41978
Korelativni odnosi u tehnologiji kajmaka
M Stanišić, S Bijeljac, Z Sarić, S Jovanović
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 40 (10 …, 1990
31990
Utjecaj pasterizacije na fizičko-kemijska svojstva i kvalitetu mlijeka
N Dozet, M Stanišić, S Bijeljac
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 29 (7 …, 1979
31979
Kvalitetna vrijednost mlijeka i mliječnih proizvoda brdsko-planinskih područja BiH
N Dozet, M Stanišić, S Bijeljac
Mljekarstvo: časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka 29 (1), 2-6, 1979
31979
The content of some chemical elements in floral honey depending on the region of production.
D Palinić, S Bijeljac
22014
Senzorne karakteristike livanjskog sira u odnosu na preferencije potrošača
ZO Sarić, TA Dizdarević, SN Bijeljac, NA Hubanić
22010
Comparison of basic quality parameters of sheep prosciutto produced in handicraft and industrial conditions.
A Ganić, A Smajić, S Bijeljac, N Brdarić, L Zahirović, L Jesenković, ...
XX Naučno-Stručna Konferencija Poljoprivrede I Prehrambene Industrije-Neum …, 2009
22009
The influence of starter culture on yield and the quality of Trappist cheese.
T Dizdarević, Z Sarić, S Bijeljac, N Ðulančić, I Mujić
22005
Primjena mješovite, pretežno mezofilne, starter kulture u proizvodnji sira tipa travnički
ZO Sarić, SN Bijeljac
22003
Sustav trenutno ne može provesti ovu radnju. Pokušajte ponovo kasnije.
Članci 1–20