Prati
Ahmed Smajić
Ahmed Smajić
University of Sarajevo, Faculty of Agricultural and Food Sciences, Professor of Food Science and
Potvrđena adresa e-pošte na ppf.unsa.ba - Početna stranica
Naslov
Citirano
Citirano
Godina
Tehnologija i kvalitet bosanskog sudžuka porijeklom iz domaćinstva
Sabina Operta, Ahmed Smajić, Amir Ganić, Enver Karahmet
Radovi Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu 1 (LIII …, 2008
17*2008
Kvalitet bosanskog sudžuka proizvedenog u industrijskim uslovima
Sabina Operta, Ahmed Smajić, Amir Ganić
Radovi Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Sarajevo 1 (LII 58), 239-247, 2007
17*2007
Komparacija kvaliteta bosanskog sudžuka proizvedenog u domaćinstvu, komunalnoj klanici i industrijskim uslovima
Sabina Operta, Ahmed Smajić
Tehnologija mesa, Beograd 47, 123-130, 2006
11*2006
Uticaj sirovinskog sastava i tehnološkog procesa na kvalitet kobasica
F Čengić, A Smajić, S Operta
Radovi Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu 53, 59, 2008
102008
Prerada mesa domaćih životinja
Z Čaušević, A Smajić
Grafika Šaran, 1995
91995
PRERADA MESA
A Smajić
Univerziteta u Sarajevu - Poljoprivredno-prehrambeni fakultet 1, 440, 2014
82014
Senzorna ocjena kvaliteta suhomesnatih proizvoda na tržištu Sarajevskog kantona
N Sinanović, A Smajić, A Ganić
Radovi Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu, God. L 55 (2), 177-187, 2005
82005
Tehnologija mesa
A Smajić, M Cerić
Poljoprivredni fakultet, 1999
81999
Komparacija osnovnih kvalitativnih parametara ovčije stelje proizvedene u industrijskim uslovima i zanatskoj proivodnji
Ganić, A., Smajić, A., Bijeljac, S., Brdarić, N., Zahirović, L., Jesenković ...
Naučno-stručne konferencije i prehrambene industrije, Neum 20, 117-123, 2009
7*2009
Prilog poznavanju proizvodnje goveđeg pršuta
Z Čaušević, A Milanović, Ž Glogovac, E Velagić-Habul, A Smajić, M Lelek
Radovi Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu, God 34 (38), 153-161, 1986
71986
Senzorna analiza bosanskog pršuta
Belma Robović, Ahmed Smajić, Jasmina Tahmaz
Radovi poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu - index: AGRIS …, 2003
6*2003
Prehrambene navike učenika završnih razreda osnovnih škola na području grada Sarajeva
I Hožić, A Smajić
Works of the Faculty of Agricultural and Food Sciences University of Sarajevo, 2012
52012
Tehnologija proizvodnje suhomesnatih proizvoda sa posebnim osvrtom na proizvodnju goveđe pršute
A Smajić
Poljoprivredni kalendar, NIRO Zadrugar Sarajevo, 250-252, 1987
41987
Uticaj prehrambenih navika na stepen uhranjenosti adolescenata
I Hodžić, A Smajić
Radovi Poljoprivrednog Fakulteta Univerziteta u Sarajevu 57 (62 (1)), 147-159, 2012
2*2012
Physico-chemical and sensory properties sheep prosciutto produced traditional methods
Sabina Operta, Ahmed Smajić, Jasmina Tahmaz, Amir Ganić
21th Scinetific-expert conference on agriculture and food industry Neum, 77-83, 2010
2*2010
Rezultati ankete odnosa potrošača prema deklarisanju i označavanju prehrambenih proizvoda
Smajić, A., Bijeljac, Sonja., Tahmaz, J., Sinanović, N., Smajić, Nejra ...
Radovi Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu 55 (2), 147-152, 2006
2*2006
Chemical quality parameters of Bosnian sujuka produced through optimization of traditional production process in traditional smoke chamber.
S Operta, A Smajić
12012
Quality comparison between the home-made, communal Slaughter-house and industrial bosnian smoked beef sausage
S Operta, A Smajic
Meat Technology, 2006
12006
Nutricionizam - Ishrana stanovništva
Smajić, A.
Federalno ministarstvo poljorivrede, vodoprivrede i šumarstva, 2017
2017
Stanje uhranjenosti učenika srednjoškolskog uzrasta na području Ilijaša
Rizvo, E., Smajić, A.
Radovi Poljoprivedno prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu 1 (67 …, 2017
2017
Sustav trenutno ne može provesti ovu radnju. Pokušajte ponovo kasnije.
Članci 1–20