Prati
Amir Ganic
Amir Ganic
Faculty of Agricultural and Food Sciences, Sarajevo University
Potvrđena adresa e-pošte na ppf.unsa.ba - Početna stranica
Naslov
Citirano
Citirano
Godina
Pokazatelji klaoničke vrijednosti i kvalitete trupa janjadi dalmatinske pramenke.
M Krvavica, J Rogošić, T Šarić, I Župan, A Ganić, A Madir
Meso 3 (XV), 455-463, 2013
18*2013
Kvalitet bosanskog sudžuka proizvedenog u industrijskim uslovima
S Operta, A Smajić, A Ganić
Radovi Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Sarajevo 1 (LII 58), 239-247, 2007
172007
Tehnologija i kvalitet bosanskog sudžuka porijeklom iz domaćinstva,
S Operta, A Smajić, A Ganić, E Karahmet
Radovi Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu 1 (LIII …, 2008
152008
Some slaughter and carcass traits of the lambs od Dalmatin pramenka reared in three different fattening system
M Krvavica, M Konjačić, J Rogošić, T Šarić, I Župan, A Ganić, A Madir
International Symposium of Animal Science Belgrade, Serbia, 610-616, 2014
122014
Weight loss in the processing of dry-cured mutton: Effect of age, gender and processing technology
M Krvavica, B Mioč, M Konjačić, E Friganović, A Ganić, A Kegalj
Agriculturae Conspectus Scientificus (ACS) 76 (4), 345-348, 2011
102011
Influence of sex and weight categories of some lambs slaughterhouse indicators crossbreeds
A Ganić, E Karahmet, B Mioč
Stockbreeding 67 (1), 3-8, 2013
9*2013
Osnovne odlike kvaliteta „visočke pečenice “
A Ganić, S Lilić, M Čandek-Potokar, Z Pejkovski
Scientific journal" Meat Technology" 53 (2), 134-139, 2012
82012
Senzorna ocjena kvaliteta suhomesnatih proizvoda na tržištu Sarajevskog kantona
N Sinanović, A Smajić, A Ganić
Radovi Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu, God. L 55 (2), 177-187, 2005
82005
Proizvođačka specifikacija za zaštitu geografskog porijekla "Visočke pečenice"
A Ganić
Udruženje mesoprerađivača „Visočka pečenica i sudžuka“, 2018
72018
Komparacija osnovnih kvalitativnih parametara ovčije stelje proizvedene u industrijskim uslovima i zanatskoj proizvodnji
A Ganić, A Smajić, S Bijeljac, N Brdarić, L Zahirović, L Jesenković, ...
XXI naučno-stručne konferencije poljoprivrede i prehrambene industrije, Neum …, 2009
72009
Tradicionalni mesni proizvodi visočkog kraja
A Ganić
Univerzitet u Sarajevu, Poljoprivredno-prehrambeni fakultet, 2021
42021
Determination of quality parameters of Herzegovinian dry smoked goat meat
A Ganić, M Begić, A Forto, M Krvavica
Agriculture & Forestry 68 (1), 115-130, 2022
32022
Hlapivi spojevi arome kupreške janjetine
M Kravica, A Ganić, M Begić, J Đugum
MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu 22 (2.), 129-141, 2020
32020
Zaštita geografskog porijekla „Visočke pečenice“ – put do brenda geografskog porijekla „Visočke pečenice“ – put do brenda
A Ganić, M Begić, E Patković, A Čaušević, M Krvavica, D Brenjo
Meso 4 (XXI), 386-396, 2019
3*2019
Karakterizacija kvalitativnih parametara ‘’Visočkog sudžuka’’ u cilju zaštite na nacionalnom nivou
A Ganić, M Begić, E Karahmet, S Hamidović
Zbornik radova XXIII savjetovanje o biotehnologiji, Čačak, 427-432, 2018
32018
The effect of salt reduction and microbiological characteristics and implications on sensory quality of traditional smoked meat „Visočka pečenica“
A Zorlak, A Ganić, M Dacić, V Hadžić, E Kurtić, A Bačić
Journal of Hygienic Engineering and Design 25, 21-26, 2018
3*2018
Contribution to technology and quality ham of sheep
A Ganić, A Čaušević, E Karahmet, S Stojković, D Ratković
International 57th Meat Industry Conference, Belgrade, 216-221, 2013
32013
The quality of goat “stelja” dependenton anatomic position
A Ganić, F Čaklovica, E Karahmet, L Zahirović
Meso 1 (XV), 50-57, 2013
3*2013
Volatile flavour compounds of Herzegovina's dry-cured goat
A Ganić, M Krvavica, M Begić, A Forto
10th Central European Congress on Food (CEFood) Sarajevo, 80, 2021
22021
Qualitative parameters of Herzegovina's dry-smoked goat for the protection of its national level
A Ganić, A Forto, M Begić
12 th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO …, 2019
22019
Sustav trenutno ne može provesti ovu radnju. Pokušajte ponovo kasnije.
Članci 1–20